Bažant s šafránovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 937 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 1007 mg
 - Bílkoviny 84 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 306.2 mg
 - Draslík 1067.1 mg
 - Vláknina 1889.4 mg
 - Vitamín A 1889.4 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného bažanta rozdělíme na čtyři porce, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Do pekáče vložíme porce bažanta, cibuli, slaninu, směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Maso obracíme a poléváme výpekem.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme mouku, vmícháme česnek, kari koření, šafrán, smetanu a alespoň deset minut povaříme. Poté omáčku přecedíme a vložíme do ní maso.