Telecí hrudí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1051 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 900 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 207.5 mg
 - Draslík 880.1 mg
 - Vláknina 265 mg
 - Vitamín A 265 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolíme, opepříme telecí hrudí a na pánvi na oleji opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáče, zalijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme, dokud se víno neodpaří při teplotě 150 stupních.
 - 
                                2
Maso zalijeme demi glace a dusíme doměkka. Maso neustále přeléváme, aby mělo lesklý vzhled.
 - 
                                3
Nakonec výpek zjemníme máslem a podáváme.