Pumprnikl s mandlemi
Suroviny
- 500 g Cukr krupice
 - 25 g Kandovaná citronová kůra
 - 5 g Hřebíček mletý
 - 30 g Skořice mletá
 - 125 g Mandle mleté
 - 15 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 100 g Čokoláda na vaření
 - 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 73.6 mg
 - Draslík 295.8 mg
 - Vláknina 10689.2 mg
 - Vitamín A 10689.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu rozpustíme cukr a vaříme tak dlouho, až bude mít světle hnědou barvu. Po vychladnutí do cukrového karamelu zapracujeme mouku a necháme 6 hodin odpočinout.
 - 
                                2
Potom do směsi přidáme vejce, zázvor, hřebíček, skořici, kandovanou citronovou kůru, mleté mandle a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto.
 - 
                                3
Těsto vyválíme a rozetřeme na plechu posypaném hladkou moukou. Zprudka upečeme v horké troubě a ihned po upečení plát nakrájíme na proužky.
 - 
                                4
Proužky potíráme rozpuštěnou čokoládou a necháme zaschnout.