Kávová roláda
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Ořechy vlašské
 - 120 g Cukr krupice
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 5 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 4 polévková lžíce Káva Espresso
 - 4 polévková lžíce Káva Espresso
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 157.4 mg
 - Draslík 174.4 mg
 - Vláknina 2316.3 mg
 - Vitamín A 2316.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky utřeme v míse s cukrem do pěny. Přidáme kávu, mleté oříšky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli tukem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut.
 - 
                                3
Po upečení roládu ihned zarolujeme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu rozvineme, naplníme kávovým máslovým krémem, srolujeme a potřeme i na povrchu. Celou roládu posypeme mletými oříšky.
 - 
                                4
Příprava krému: Máslo s moučkovým cukrem (množství cukru podle chuti) utřeme do pěny a vmícháme silnou kávu.