Langustová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 813 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 49.1 mg
 - Draslík 189.9 mg
 - Vláknina 1522.9 mg
 - Vitamín A 1522.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme 40 g másla, přisypeme cibuli a karotku, které jsme nakrájeli nahrubo. Přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián, vše krátce na másle orestujeme. Podlijeme vínem a koňakem, promícháme a dusíme ještě 5 minut.
 - 
                                2
Zeleninu zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, maso z langusty a povaříme 20 minut. Z polévky odstraníme bobkový list, vmícháme 20 g másla a polévku dobře rozmixujeme.
 - 
                                3
Podáváme v polévkové míse.