Pórkový krém s pečeným česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1325 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 972.3 mg
 - Vláknina 15204 mg
 - Vitamín A 15204 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.9 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek rozebereme na stroužky, neloupeme a pečeme 15 minut v troubě na 200 °C zakápnuté olivovým olejem. Loupeme je až po vychladnutí.
 - 
                                2
4 kusy jarní cibulky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a společně s tymiánem osmahneme na oleji.
 - 
                                3
Až je pórek změklý, přidáme vývar a dvě brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.
 - 
                                4
Klobásu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a osmahneme na pánvi.
 - 
                                5
Poslední bramboru nakrájíme na tenké plátky a ty osmažíme nasucho v pánvi.
 - 
                                6
Do polévky přidáme česnek a rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené klobásou a osmaženými bramborovými lupínky.