Jablkový koláč z remosky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Jablka
  • 1 balení Skořicový cukr
  • 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 166.7 mg
  • Draslík 123.4 mg
  • Vláknina 2691.3 mg
  • Vitamín A 2691.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Potom přilijeme vodu a postupně vmícháme hladkou mouku s práškem do pečiva.

  • 2

    Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými jablky. Nakonec posypeme skořicovým cukrem a upečeme.

Komentáře k receptu