Zapečená telecí filátka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 161.3 mg
 - Draslík 664.6 mg
 - Vláknina 1269.8 mg
 - Vitamín A 1269.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého telecího masa nakrájíme menší filety, mírně je po obou stranách naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Maso opečeme po obou stranách na másle dozlatova. Zalijeme vínem a vodou a dusíme asi 5 minut. Potom maso vyjmeme a urovnáme do zapékací mísy.
 - 
                                2
Omáčku opepříme a přidáme tence nakrájené lanýže, chvíli podusíme a omáčku přelijeme přes filátka v míse. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Pokrm zapékáme v troubě při 220 stupních Celsia, až se sýr roztaví.