Nákyp z rýže natural
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 92 mg
 - Draslík 416.8 mg
 - Vláknina 8614.9 mg
 - Vitamín A 8614.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Neloupanou rýži si předem namočíme asi na 2 až 3 hodiny. Rýži scedíme, nasypeme do hrnce a podlijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a vaříme 40 minut.
 - 
                                2
Do vychladlé rýže přilijeme sójové mléko, sušené mléko, oříškový sirup a promícháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh, žloutky přimícháme k rýži a sníh pomalu vmícháváme do těsta. Ochutíme skořicí a přikápneme citronový sirup. Dobře promícháme.
 - 
                                3
Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme těsto a pokladame půlkami meruněk. Pečeme při středních teplotách asi 60 minut.
 - 
                                4
Nákyp podáváme teplý.