Drůbeží berek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 321 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 167.9 mg
 - Draslík 472 mg
 - Vláknina 5106 mg
 - Vitamín A 5106 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařenou rýži společně s piniovými oříšky osmažíme na oleji na polovině připravené cibule.
 - 
                                2
Kuře uvaříme se zbylou pokrájenou cibulí v osolené vodě doměkka. Hrnek vzniklého kuřecího vývaru si schováme na později. Uvařené kuře obereme z kostí a pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                3
Z mouky, jogurtu, 1 vejce a kypřicího prášku vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 5 dílů.
 - 
                                4
Připravené díly těsta vyválíme na tenké pláty. Jeden z nich dáme na tukem vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme. Další dva pláty těsta pokrájíme na menší kusy a dáme na plát na plechu. Těsto potřeme 50 g másla, posypeme vařenou rýží a kuřecím masem a zakryjeme zbývajícími pláty těsta. Okraje stiskneme k sobě.
 - 
                                5
Berek pokrájíme na větší kusy, zalijeme máslem a dáme na 30 minut péct na 175 °C. Poté vyndáme z trouby, přelijeme nachystaným kuřecím vývarem a necháme ještě 10 minut dopéct.