Pizza quattro stagioni
Suroviny
- 180 g Rajčata
 - 15 g Sýr Parmezán
 - 35 g Žampiony čerstvé
 - 10 g Bazalka
 - 60 g Mozzarella
 - 700 g Těsto na pizzu
 - 30 g Mouka kukuřičná
 - 30 g Artyčoky sterilované
 - 30 g Prosciutto sušené
 - 12 g Passata (drcená rajčata)
 - 12 ml Olej olivový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1317 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1394 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 28.8 mg
 - Draslík 825.8 mg
 - Vláknina 23993.8 mg
 - Vitamín A 23993.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto na pizzu rozdělíme na dvě části a každou z nich rozválíme na plát o průměru 30 cm. Přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.
 - 
                                2
Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 stroužků česneku, soli, pepře, bazalky, olivového oleje a passaty.
 - 
                                3
Dvě protilehlé čtvrtiny posypeme nakrájenou mozzarellou. Na jednu pak přidáme nadrobno nakrájený prosciutto, na druhou pokrájené rajče, které osolíme a posypeme sekanou bazalkou. Další část pokryjeme nakrájenými žampióny a oreganem. Poslední čtvrtinu ochutíme artyčoky a též oreganem.
 - 
                                4
Připravenou pizzu pečeme v troubě při 230 °C. Doba pečení je cca 14 minut.