Kapr pečený v zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 2809 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 177 mg
 - Draslík 1332.4 mg
 - Vláknina 6812.6 mg
 - Vitamín A 6812.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 17.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy, které osolíme a odložíme na talíř. Cibuli, celer, brambory oloupeme a omyjeme. Cibuli s celerem pokrájíme nadrobno. Brambory pokrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme celer, rajčata, vše osolíme, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut.
 - 
                                3
Vymažeme si pekáč olejem, přeložíme do něj zeleninovou směs, na ni položíme kousky kapra, na kapra dáme plátky brambor a dobře osolíme.
 - 
                                4
Nakonec na brambory poklademe tenké plátky másla a pekáč dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 45 minut do zlatohněda.
 - 
                                5
Porce jídla podáváme posypané drobně pokrájeným česnekem a lístky máty.
 - 
                                6