Bažant na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1319 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 231 mg
 - Draslík 918.4 mg
 - Vláknina 3667.5 mg
 - Vitamín A 3667.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanta oškubeme, vyvrhneme, dočistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Prorostlou slaninu nakrájíme na menší hranolky a bažanta prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky.
 - 
                                2
V pekáči rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, houby, osmahneme, přiložíme bažanta, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 1 hodinu, občas bažanta poléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Bažanta vyjmeme, naporcujeme, šťávu v pekáči zaprášíme moukou a povaříme na požadovanou hustotu.
 - 
                                3
Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.