Protlak z rajčat

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 356.5 mg
  • Vláknina 4139.8 mg
  • Vitamín A 4139.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.

  • 2

    Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.

  • 3

    Necháme hodinu vařit.

  • 4

    Odstavíme z plotny a vmícháme olej.

Komentáře k receptu