Jehněčí kýta na špízu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 944 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 704.3 mg
- Vláknina 5401.5 mg
- Vitamín A 5401.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté a odblaněné maso potřeme solí, pepřem a olivovým olejem Upevníme je na špíz. 
- 
                                2Trochu grilovacího uhlí posuneme stranou a na volné místo položíme pánev na odkapávání tuku. Do pánve dáme vývar, česnek, tymián, šalvěj a rozmarýn. Špíz s pečení upevníme nad pánev. 
- 
                                3Maso během pečení často potíráme šťávou z pánve. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        