Králík po provensálsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Králičí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 835 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 159.5 mg
  • Draslík 1453.6 mg
  • Vláknina 8621.3 mg
  • Vitamín A 8621.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji opékáme omyté porce králíka asi 10 minut. Maso vyjmeme a necháme okapat. Většinu tuku odlijeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přisypeme nasekaný česnek, chvíli mícháme a přidáme omyté snítky bylinek a rajčata. Osolíme, opepříme a za častého míchání povaříme 10 minut do zhoustnutí.

  • 3

    Do kastrolu vrátíme porce králíka, přilijeme víno a zvolna vaříme 20 minut.

  • 4

    Potom podlijeme horkou vodou, podle chuti přisolíme a opepříme a pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 15-20 minut doměkka.

  • 5

    Pokrm odstavíme z plotny a necháme 10 minut odpočinout.

  • 6

    Při podávání ozdobíme každou porci čerstvým rozmarýnem.

Komentáře k receptu