Severočeský závitek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 600 g Vepřová kýta
  • 2 ks Párky jemné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 601.5 mg
  • Vláknina 1939.8 mg
  • Vitamín A 1939.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 plátky, které z obou stran naklepeme, opeříme a osolíme.

  • 3

    Na každý plátek rozložíme nakrájené zelí, přidáme párek, maso zabalíme, proti rozbalení zajistíme párátky a závitky obalíme v mouce.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, potom je podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení je občas obrátíme, přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme trochu vody.

  • 5

    Měkké závitky vyjmeme z pánve a odstraníme z nich párátka. Z výpeku odebereme přebytečný tuk a případně jej zahustíme přimícháním mouky.

  • 6

    Závitky podáváme přelité hustou šťávou.

Komentáře k receptu