Severočeský závitek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 32 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 601.5 mg
- Vláknina 1939.8 mg
- Vitamín A 1939.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 plátky, které z obou stran naklepeme, opeříme a osolíme.
-
3
Na každý plátek rozložíme nakrájené zelí, přidáme párek, maso zabalíme, proti rozbalení zajistíme párátky a závitky obalíme v mouce.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, potom je podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení je občas obrátíme, přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme trochu vody.
-
5
Měkké závitky vyjmeme z pánve a odstraníme z nich párátka. Z výpeku odebereme přebytečný tuk a případně jej zahustíme přimícháním mouky.
-
6
Závitky podáváme přelité hustou šťávou.