Velikonoční beránek z třeného těsta
Suroviny
- 110 g Máslo čerstvé
 - 160 g Cukr krupice
 - 220 g Mouka polohrubá
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Cukr vanilka
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Sůl
 - 5 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 0.5 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 146.8 mg
 - Draslík 179.7 mg
 - Vláknina 2818.3 mg
 - Vitamín A 2818.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva, vlažné mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetičkou soli.
 - 
                                2
Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali změklým máslem a vysypali hrubou moukou. Povrch uhladíme a formu vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
 - 
                                3
Po upečení beránka vyklopíme a po zchladnutí dozdobíme dle své fantazie.