Rajčatový koláč s cuketou
Suroviny
- 10 g Droždí
 - 500 g Rajčata
 - 500 g Cuketa
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 2.8 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 61.7 mg
 - Draslík 307.1 mg
 - Vláknina 3955.1 mg
 - Vitamín A 3955.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku vsypeme do mísy, droždí rozmícháme ve 150 ml vlažného mléka, necháme vykynout a vmícháme do mouky. Přidáme máslo, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout přikryté utěrkou asi 30 minut.
 - 
                                2
Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Vytvarujeme okraj a těsto propícháme vidličkou. Necháme je kynout ještě 15 minut.
 - 
                                3
Omytá rajčata i cukety nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Smícháme vejce, zakysanou smetanu a nasekané bylinky. Směsí koláč přelijeme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatova.