Rýže Sultan Resat
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 30 g
- Sodík 573 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 90.4 mg
- Vláknina 4749.8 mg
- Vitamín A 4749.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké vody, poté slijeme a rýži propláchneme vodou studenou. Zalijeme 650 ml vývaru, necháme vařit do úplného vyvaření tekutiny. 
- 
                                2Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, pepřem, solí a navlhčenou žemlí. Směs dobře promícháme a vytváříme z ní malé kuličky, které opékáme na rozpáleném tuku. Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, povaříme 15 minut. 
- 
                                3Hotovou omáčku s masem servírujeme s kopečkem rýže. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        