Jablečný koláč se smetanovým krémem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 200.5 mg
- Vláknina 6450 mg
- Vitamín A 6450 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jadřince. Polovinu jablek svaříme při nízké teplotě s 15g másla a troškou vody tak, aby vzniklo pyré. Zbytek jablek nakrájíme na kousky, pokapeme calvadosem a posypeme cukrem. 
- 
                                2Troubu předehřejeme na 210C. 
- 
                                3Křehké těsto rozválíme na plát, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu a propíchneme vidličkou. Na těsto naneseme jablečné pyré a na ně naskládáme připravené kousky jablek. 
- 
                                4Pečeme 15minut. 
- 
                                5Mezitím utřeme smetanu, žloutky, zbylý cukr a mleté mandle do krémové směsi. Naneseme na jablka, posypeme mandlemi a ještě 15minut dopečeme. 
- 
                                6Hotový koláč podáváme vlažný. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        