Těstovinový nákyp se šunkou
Suroviny
- 150 g Hrášek
 - 150 g Mrkev kořen
 - 250 g Šunka dušená
 - 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 150 g Créme fraiche
 - 250 g Těstoviny Penne
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 116 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 166.2 mg
 - Draslík 222.4 mg
 - Vláknina 7157.3 mg
 - Vitamín A 7157.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme 5 minut v horkém másle.
 - 
                                2
Hrášek krátce blanšírujeme ve vroucí osolené vodě, slijeme, zchladíme a necháme okapat. Šunku nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
 - 
                                3
Vymažeme zapékací misku. Tvaroh smícháme s creme fraiche a vejci, osolíme, opepříme, přidáme tymián a tvarohovou směs smícháme s těstovinami, mrkví, cibulí, hráškem a šunkou. Dáme do zapékací misky a pečeme 30 minut.