Těstovinový nákyp s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny konzumní
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 100 g Hrozinky
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 154.3 mg
  • Draslík 188.2 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme těstoviny dle návodu, uvařené propláchneme pod studenou vodou.

  • 2

    Vyšleháme žloutky se 3 lžícemi cukru a s vanilkovým cukrem do hladké pěny.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého nasypeme zbylý cukr.

  • 4

    Tvaroh smícháme se žloutkovou pěnou, přidáme sníh, nastrouhanou kůru z citronu, smetanu, máslo a nakonec uvařené těstoviny.

  • 5

    Promícháme a dáme do zapékací mísy.

  • 6

    Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu