Telecí hrudí nadívané
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1290 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 176.1 mg
- Draslík 454.7 mg
- Vláknina 177.4 mg
- Vitamín A 177.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Sřtředem hrudí nařízneme kapsu, naplníme ji nádivkou a uzavřeme jehlami nebo provázkem. 
- 
                                2Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 1/2 dávky másla, podlijeme vodou, na kosti položíme osolené, naplněné maso a pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. 
- 
                                3Měkké hrudí upečené dozlatova vyjmeme z pekáče, šťávu přisolíme, přecedíme a ještě krátce povaříme. 
- 
                                4Příprava nádivky: Oloupané žemle nebo veku nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout. 
- 
                                51/2 dávky másla utřeme se žloutky, květem a pepřem, přidáme sůl, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný sníh a žemli. Nádivku promícháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        