Bifteky pečené s cibulí a bramborami
Suroviny
- 900 g Brambory
 - 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 4 plátek Hovězí maso zadní
 - 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 - 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 1040.4 mg
 - Vláknina 13866.2 mg
 - Vitamín A 13866.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na plátky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, maso naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Maso osmažíme na sádle, vyjmeme je, ve výpeku orestujeme cibuli.
 - 
                                3
Pekáč vymažeme sádlem, dno vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, rozprostřeme usmaženou cibuli. Na cibuli rozložíme maso, překryjeme druhou polovinou brambor, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je vše měkké.