Kedlubny plněné uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 664 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 66.2 mg
 - Draslík 518.8 mg
 - Vláknina 11567.5 mg
 - Vitamín A 11567.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kedlubny omyjeme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, hrnec přiklopíme a na mírném ohni podusíme asi 7 minut. Kedlubny vyjmeme a necháme trochu vychladnout.
 - 
                                2
Uzené maso nakrájíme na malé kousíčky, vložíme do mísy, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme, kedlubnám uřízneme vršky, vnitřky trochu vydlabeme, a masovou směsí naplníme. Vyskládáme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme vývarem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20-25 minut.
 - 
                                3
Ještě teplé kedlubny podáváme s bílým chlebem.