Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 676 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 191.8 mg
 - Draslík 1061.7 mg
 - Vláknina 1839.8 mg
 - Vitamín A 1839.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 11.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s rozpáleným slunečnicovým olejem. Maso ze všech stran opečeme, poté vložíme do trouby a pečeme 90 minut.
 - 
                                2
Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Z pekáče slijeme všechen tuk. Do pekáčku nalijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu, potom přidáme brusinkový džem, důkladně promísíme. Škrob smícháme s portským vínem a přimícháme do pekáčku, osolíme, opepříme a ještě jednou důkladně promícháme.
 - 
                                4
Hovězí pečeni krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.