Smažený losos na chřestu s balzamikovým octem a pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 543 mg
 - Vláknina 1351.8 mg
 - Vitamín A 1351.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do větší pánve vlijeme polovinu oleje a rozpálíme. Vložíme omytý, osušený chřest, přidáme najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, posypeme solí. Zakryté restujeme na mírném ohni 4 minuty, mezitím chřest obrátíme, hotový přemístíme na vyhřáté talíře a uchováme teplý. Pánev vytřeme papírovou utěrkou.
 - 
                                2
Porce lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek oleje, lososa na něm 4 - 5 minut smažíme do zlatova. Přilijeme balzamikový ocet, šťávu vymačkanou z pomeranče a přibližně 2 minuty povaříme. Nakonec vmícháme nahrubo nasekaný koriandr. Maso pokládáme na připravený chřest, přelijeme šťávou z pánve a ihned podáváme.