Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 63.9 mg
 - Draslík 100.6 mg
 - Vláknina 7757.3 mg
 - Vitamín A 7757.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme 60 gramů změklého másla a vejce. Přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.
 - 
                                2
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
 - 
                                4
Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 18 stejně velkých dílů. Vytvarujeme z nich vdolky, přeneseme je na vymazaný pečicí plech a necháme je chvíli pod čistou utěrkou kynout.
 - 
                                5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a vdolky v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
 - 
                                6
Upečené vdolky ještě teplé potřeme ze všech stran rozehřátým máslem. Podáváme potřemé džeme nebo medem, případně posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem.