Dušené kedlubny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 43 mg
 - Draslík 594.3 mg
 - Vláknina 11065.5 mg
 - Vitamín A 11065.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 80 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme do poloměkka.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji ke kedlubnám, zalijeme smetanou, přidáme cukr, sůl a pepř a povaříme.
 - 
                                3
Před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí.