Sledi s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1062 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 420 mg
 - Draslík 340.2 mg
 - Vláknina 5432.5 mg
 - Vitamín A 5432.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranč oloupeme, kůru z poloviny pomeranče nastrouháme, dužinu z celého pomeranče nakrájíme na velmi drobné kostičky, lístky estragonu posekáme najemno, jarní cibulky nakrájíme nadrobno. Do misky nasypeme strouhanku, kůru, dužinu, estragon, cibulku, osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                2
Touto nádivkou naplníme břišní dutiny očištěných a vykuchaných sleďů, ryby potřeme panenským olejem položíme na alobal a každého sledě zvlášť zabalíme. Ryby vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
 - 
                                3
Ryby položíme na talíře i s alobalem, každý strávník si rybu rozbalí sám.