Vepřové maso zapečené s fazolemi a cizrnou
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 600 g Vepřová plec
 - 80 g Pažitka
 - 2 g Kmín drcený
 - 50 g Chilli paprička
 - 200 g Paprika červená
 - 3 g Koriandr mletý
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 15 g Káva instantní
 - 30 g Olej slunečnicový
 - 450 ml Hovězí vývar základní
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1740 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 106.5 mg
 - Draslík 1359 mg
 - Vláknina 24647.2 mg
 - Vitamín A 24647.2 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.4 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a zbytek posekáme, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, česnek, necháme ji zesklovatět, vrátíme zpět maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme koriandr a zaprášíme moukou. Smažíme zhruba 2 minuty. Obsah pánve přendáme do pekáčku, ve vývaru rozpustíme instantní kávu a maso v pekáčku zalijeme. Přidáme papriky, chilli papričky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Nyní přimícháme scezenou cizrnu, scezené fazole a ještě 10 minut pečeme.
 - 
                                3
Pokrm upravíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.