Zaječí hřbet s hořčicovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Zaječí maso
 - 100 ml Víno červené
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
 - 1 polévková lžíce Víno madeira
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 130 mg
 - Draslík 647.6 mg
 - Vláknina 184.8 mg
 - Vitamín A 184.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme, maso opepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo. Plátky masa krátce opečeme z obou stran. Přidáme sůl, hořčici, česnek, víno a vaříme 8-10 minut, při mírné teplotě.
 - 
                                2
Maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Škrob rozmícháme ve vývaru a přidáme k výpeku. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme tymián, smetanu a madeiru. Povaříme asi 3 minuty a dochutíme.
 - 
                                3
Hotové maso nakrájíme šikmo přes vlákno, upravíme na mísu nebo na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.