Bavorský hovězí závitek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1955 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 117.4 mg
 - Draslík 291.8 mg
 - Vláknina 2259.2 mg
 - Vitamín A 2259.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Rozklepeme je doširoka a mírně osolíme.
 - 
                                2
Oloupané, uvařené a prochladlé brambory nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i uzený bůček uvařený doměkka a zbavený kůže a kostí.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na třetině tuku osmažíme třetinu cibule, přidáme nakrájený bůček, okurky, brambory, osolíme, opepříme a po prohřátí směs spojíme vejci a promícháme.
 - 
                                4
Plátky masa směsí naplníme, zabalíme a upevníme párátky.
 - 
                                5
Zbylou cibuli osmažíme dorůžova na tuku, přidáme závitky, opečeme je, podlijeme vývarem, přidáme nové koření a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
 - 
                                6
Měkké závitky vyjmeme a zbavíme párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
 - 
                                7
Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, podle chuti přisolíme a ještě vše krátce podusíme.