Jehněčí hřbet na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1197 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 160.3 mg
 - Draslík 476 mg
 - Vláknina 763 mg
 - Vitamín A 763 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěné maso nakrájíme na porce, žampiony na plátky, ve smetaně rozmícháme trochu mouky.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce masa, posypeme solí, pepřem, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě 90 minut. Maso občas potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vývarem. Půl hodiny před koncem pečení přisypeme k masu žampiony, přilijeme smetanu s moukou a dopečeme.
 - 
                                3
Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.