Kapr dušený s citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 79.2 mg
 - Draslík 619.3 mg
 - Vláknina 10235.5 mg
 - Vitamín A 10235.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 89.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek rozdrtíme, petrželovou nasekáme na jemno, z citronu vymačkáme šťávu.
 - 
                                2
Kapra naporcujeme, vložíme do mísy, zasypeme půl lžičkou soli a necháme chvíli odležet.
 - 
                                3
Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, přidáme porce kapra, ihned zalijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, podle chuti je možné přidat i kousek citronové kůry, opepříme, osladíme umělým sladidlem a pod poklicí přivedeme k varu, pak plamen zmírníme a necháme omáčku táhnout (nesmí se vařit) zhruba dvacet minut. Poté kapra vyjmeme a držíme v teple.
 - 
                                4
Omáčku zredukujeme a poté zasypeme sekanou petrželovou natí. Porce kapra rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a necháme v chladu omáčku zrosolovatět. Kapra servírujeme vychlazeného a ozdobeného plátky citronu.