Hruškový koláč s mandlovým krémem
Suroviny
- 125 g Cukr krupice
 - 150 g Mandle
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr moučkový
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Hrušky
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 4 polévková lžíce Želé dortové
 - 1 polévková lžíce Rum
 - 1 polévková lžíce Cukr vanilka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 39.8 mg
 - Draslík 177 mg
 - Vláknina 8979 mg
 - Vitamín A 8979 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vymícháme máslo, cukr, sůl a přidáme vejce.
 - 
                                2
Do prosáté mouky uděláme důlek, do něj dáme připravenou směs a zpracujeme v těsto. Vytvoříme bochánek, který necháme hodinu uležet v chladu.
 - 
                                3
Do kulaté vymaštěné formy rozložíme těsto, na které nalijeme náplň. Cukr smícháme s mletými mandlemi, smetanou, ušlehanými vejci a rumem.
 - 
                                4
Oloupeme hrušky, nakrájíme na plátky, rozložíme na náplň a posypeme vanilkovým cukrem.
 - 
                                5
Dáme péct, poté dáme želé.