Karlovarský knedlík se žampiony

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 6 porcí

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 14 g Olej rostlinný
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 78.9 mg
  • Vláknina 4391.3 mg
  • Vitamín A 4391.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuku v pánvi opečeme rohlíky nakrájené na kostičky. Prochladlé vložíme do mísy, přidáme očištěné a na tenké malé plátky nakrájené žampiony, přelijeme vlažným mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce, osolíme a jen lehce promícháme. Mouku přimícháme, až se mléko vsákne do rohlíků.

  • 2

    Z připraveného těsta na potravinářské fólii vytvarujeme ne příliš dlouhý knedlík, zabalíme ho do fólie, tu pevně převážeme, knedlík vložíme do formy na chlebíček. Formu vložíme do vroucí vody, která bude sahat pod okraj formy a vaříme zhruba půl hodiny.

  • 3

    Uvařený knedlík vyjmeme z fólie a na plátky nakrájíme nití.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 02.03.2016 10:51:43

Karlovarské knedlíky dělávám, tak jsem vyzkoušela i tento se žampiony. Ingredience jsem dodržela přesně, rohlíky jsem měla starší, ale ještě vláčné. Jinak by možná stačilo o malinko méně mléka. Recept musím pochválit, jen možná k lepší soudržnosti bych spíš žampiony nahrubo nastrouhala. Jsem zvyklá do podobných knedlíků dávat z bílků sníh, skrz zlehčení, ale tady jsem ho nedělala. Jedinou změnu jsem udělala v postupu a to konkrétně ve vaření. Knedlík jsem vařila ve fólii přímo ve vodě a ne ve formě. Dělávám to tak už dlouho a nemám problém. K těmto účelům používám obdelníkový pekáček s víkem.Vařila jsem cca 20 minut a jednou obrátila. Ale záleží na velikosti knedlíku. Palec nahoru.

Odpovědět