Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1263 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 262 mg
 - Draslík 581.9 mg
 - Vláknina 719 mg
 - Vitamín A 719 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm tlusté.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Osmažíme ji na másle dorůžova, přidáme drůbeží játra nakrájená na plátky a krátce osmahneme.
 - 
                                3
K játrům přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Směs mírně opepříme, podusíme a nakonec podle potřeby dosolíme.
 - 
                                4
Plátky brzlíku osolíme, z jedné strany pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji.
 - 
                                5
Nakonec opečený brzlík překryjeme horkou směsí jater a žampionů.
 - 
                                6
Ihned podáváme.