Grilovaná kuřecí prsa s česnekovou majonézou
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 200 g Majonéza
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 2 ks Bobkový list
- 0.5 ks Chilli paprička
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 68 g
- Sodík 663 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 549.7 mg
- Vláknina 2141 mg
- Vitamín A 2141 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Základ pro marinádu připravíme tak, že ve větší misce smícháme víno s olejem, římským kmínem, bobkovým listem, solí a pepřem. Dobře promícháme. Přidáme sušený tymián a semínek zbavenou najemno nasekanou chilli papričku. Opět promícháme. 
- 
                                2Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na silnější nudličky. Maso smícháme s marinádou. 
- 
                                3Čerstvou pažitku nasekáme najemno, smícháme se strouhankou a prozatím odložíme. 
- 
                                4Česnek oloupeme, prolisujeme a rozmixujeme s majonézou, pepřem a solí. Také česnekovou majonézu zatím dáme stranou. 
- 
                                5Kousky masa klademe na rošt a grilujeme na grilu předehřátém na nejvyšší stupeň asi 5 minut, dokud maso nezměkne. V průběhu grilování maso obracíme. 
- 
                                6Grilované maso obalujeme ve strouhance. Podáváme horké, s miskou ochucené majonézy. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        