Grilované jehněčí řízky se salsou z cherry rajčat

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Med včelí
  • 40 g Bazalka
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 60 ml Pesto
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 10 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1174.9 mg
  • Vláknina 2479.8 mg
  • Vitamín A 2479.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Gril si předem rozehřejeme na střední teplotu. Do grilovací pánve rozložíme řízky, které potřeme polovinou pesta a grilujeme 4-5 minut. Řízky v grilovací pánvi obrátíme, potřeme druhou polovinou pesta a grilujeme další 4 minuty.

  • 2

    Mezitím si připravíme salsu z cherry rajčátek. Hořčici, olej, ocet a med smícháme v misce. Do této směsi vložíme rozpůlená rajčata, jemně nasekanou cibulku a mícháme tak dlouho, dokud se nám vše nepokryje směsí.Ochutíme a přidáme čerstvou bazalku.

  • 3

    Řízky z grilu podáváme se salsou a dozdobíme několika lístky bazalky.

Komentáře k receptu