Salát z pečených paprik a rajčat
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 26 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 979.1 mg
- Vláknina 10521.7 mg
- Vitamín A 10521.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 296.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté a osušené papriky ugrilujeme nebo nasucho opečeme do zlatohněda v troubě. Pak je teplé sloupneme, odřežeme stopky a zbavíme jádřinců. Nakrájené na kolečka vložíme do mísy. 
- 
                                2Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme též na tenké plátky a přidáme s rajčaty do mísy k paprikám. Opláchnutou petrželovou a celerovou nať drobně nakrájíme, 
- 
                                3přidáme k zelenině, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a lehce promícháme. 
- 
                                4Salát můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k pečenému a grilovanému masu. 
- 
                                5
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        