Papriky se žampionovou směsí
Suroviny
- 750 g Žampiony čerstvé
 - 300 g Šunka dušená
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 200 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 1100.3 mg
 - Vláknina 5678.8 mg
 - Vitamín A 5678.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šunku nadrobno nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek, očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony a směs podusíme asi 5 minut.
 - 
                                2
Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou směsí.
 - 
                                3
Ze zakysané smetany, soli, pepře a nasekané petrželky připravíme omáčku.
 - 
                                4
Papriky urovnáme do zapékací mísy, přelijeme smetanovou omáčkou a podlijeme vývarem.
 - 
                                5
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.