Kořeněné jehněčí kotlety pečené s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1475 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 66.2 mg
 - Draslík 1024.2 mg
 - Vláknina 8976 mg
 - Vitamín A 8976 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme kotlety z obou stran, až zezlátnou. Poté je přeložíme na mísu a do pánve dáme plátky brambor a plátky cibule. Zeleninu orestujeme a okořeníme solí a pepřem.
 - 
                                2
V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího bujónu.
 - 
                                3
Lehce vymažeme ohnivzdornou mísu, na dno dáme polovinu brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, které okořeníme tymiánem, utřeným česnekem, bobkovým listem a posekanou petrželovou natí. Kotlety překryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme hovězím vývarem. Mísu přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba čtyřicet minut.
 - 
                                4
Kotlety můžeme servírovat v míse, v níž se pekly.