Filé s rajčaty na kari
Suroviny
- 750 g Filé z aljašské tresky
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 3 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 101 mg
 - Draslík 178 mg
 - Vláknina 2150.8 mg
 - Vitamín A 2150.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce filé osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme máslem a urovnáme do ní porce filé. Poklademe omytými, na kousky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou pažitkou.
 - 
                                3
Smetanu rozmícháme se škrobovou moučkou, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kari kořením. Směsí zalijeme filé s rajčaty.
 - 
                                4
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.