Žemlovka s tvarohem a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 149.2 mg
 - Draslík 182.6 mg
 - Vláknina 2850 mg
 - Vitamín A 2850 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olejem vymažeme formu a klademe do ní střídavě veku navlhčenou v mléce, plátky oloupaných jablek a mažeme našlehaným tvarohem rozmíchaným se žloutkem a cukrem. Poslední vrstvou je vrstva veky.
 - 
                                2
Rozpuštěným máslem pokapeme a žemlovku pečeme ve vodní lázni.
 - 
                                3
V průběhu pečení zalijeme zbytkem mléka, ve kterém jsme rozšlehali bílek.
 - 
                                4
Na talíři hotovou žemlovku pocukrujeme moučkovým cukrem.