Taštičky s masem a žampióny
Suroviny
- 230 g Brambory
 - 130 g Hovězí maso mleté
 - 130 g Žampiony čerstvé
 - 231 g Sůl
 - 80 ml Víno červené
 - 80 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 22483 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 20.2 mg
 - Draslík 685.8 mg
 - Vláknina 7367.8 mg
 - Vitamín A 7367.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpálíme olej a přidáme mleté maso. Mícháme a restujeme, aby se rozdrobilo. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, žampióny na plátky a brambory na kostičky. Vše přisypeme k masu a restujeme 7 minut.
 - 
                                2
Zasypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.
 - 
                                3
Na vále rozdělíme listové těsto na 4 díly a každý rozválíme na středně silnou placku. Lžící do středu placky poklademe směs z pánve, okraje přehneme a spojíme tak, aby vznikla taštička.
 - 
                                4
Naskládáme je vedle sebe na vymazaný plech a pečeme při střední teplotě 25 minut.
 - 
                                5
Ihned podáváme, nejlépe s čerstvým salátem.