Smetanová omáčka s řeřichou
Suroviny
- 10 g Řeřicha
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 5.6 g Máslo čerstvé
 - 1 g Sůl
 - 100 ml Víno bílé
 - 200 ml Vývar z hovězích kostí
 - 8 ml Mléko polotučné
 - 8 ml Omáčka sójová
 - 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 181 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 193.9 mg
 - Draslík 324 mg
 - Vláknina 5554 mg
 - Vitamín A 5554 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zprudka orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Orestovanou mrkev a cibuli zalijeme vínem, vývarem a sójovou omáčkou. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud zelenina není měkká.
 - 
                                2
Než zelenina změkne, uvaříme vejce natvrdo. Poté vejce oloupeme a nasekáme na menší kousky. Kousky vejce přimícháme k omáčce.
 - 
                                3
Vše nakonec rozmixujeme.
 - 
                                4
K mouce po malých částech přimícháváme mléko, dokud nevymícháme hladkou kašičku. Tou zahustíme omáčku. Vše nakonec zalijeme smetanou a promícháme. Celou směs ještě 5 minut povaříme. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou řeřichou. Podáváme k hrášku a zeleným fazolkám.