Mořské plody s mátou
Suroviny
- 300 g Garnát obecný
 - 300 g Mušle slávky
 - 200 g Chobotnice
 - 250 g Fazolové výhonky
 - 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 hrst Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1236 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 199.5 mg
 - Draslík 603.4 mg
 - Vláknina 1830.9 mg
 - Vitamín A 1830.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mořské plody opláchneme a osolíme. Rybí omáčku smícháme se 4 lžícemi vody, 1/2 lžičkou soli, trochou pepře a cukrem. Výhonky propláchneme a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na malé kousky. Mátu opláchneme, několik lístků odložíme na dozdobení, zbytek nasekáme na nudličky. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka dle chuti a nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm orestujeme mořské plody, česnek, cibulky a papričky. Poté přidáme mátu a výhonky, ochucenou rybí omáčku a vše na prudkém ohni krátce osmažíme.
 - 
                                3
Dochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře, dozdobíme mátovými lístky a podáváme. Jako přílohu můžeme použít dlouhozrnnou rýži.