Pečené vepřové plecko s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1117 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 745 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 189.3 mg
 - Draslík 1159.1 mg
 - Vláknina 8645.3 mg
 - Vitamín A 8645.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na kolečka. Kůži na masu nařežeme na kostky, vetřeme do zářezů sůl, zázvor, ze všech stran maso potřeme medem a do zářezů v kůži zapícháme hřebíčky.
 - 
                                2
Dno pekáče vyložíme cibulí, zalijeme pivem a vložíme maso. Pečeme v mírně předehřáté troubě, až je maso upečené. Občas přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vodou. Upečené maso vyjmeme na talíř a držíme v teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, poté zamícháme vývar a alespoň deset minut povaříme.
 - 
                                3
Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.